60 perces kezelés bevezető ára:

8.000.- Ft   (35.000.- Ft helyett)

Hiperbár oxigén terápiás kezelés során magas nyomású oxigén kerül a zsákba, amit egy oxigén generátor állít elő a külső levegőből.  A nyomásnövekedés hatására több oxigén oldódik a vérplazmában és a test megszokott oxigénszintje a duplájára nő. Az oxigén így csökkent vérellátású szövetekbe is eljut. A megnövekedett oxigén szint serkenti a kapillárisok újraképződését, a sérült szövetek és szervek regenerációját, segít a fertőzések megelőzésében és leküzdésében, csökkenti a gyulladást és jelentősen felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat....

A hyperbáros oxigénterápia, vákuummal előkészített magasnyomású sűrített levegő terápia, amely összetett hatásának köszönhetően eredményesen segít. Elősegíti a szervezet optimális működését, növeli a betegségekkel szembeni ellenálló képességet és a szervezet oxigénellátását, csökkenti a terhelés hatására fellépő légszomjat, javítja a vérkeringést és a sejtek anyagcseréjét, fokozza a teljesítményt és a terhelhetőséget, gyorsítja a regenerációt. Az oxigén létfontosságú a gombák, baktériumok, vírusok elleni immuntevékenység során is.
A kezelés nem javasolt az alábbi esetekben:
 pacemakerrel-, fém implantátummal rendelkezők
 epilepszia, agyi értágulat, terhesség
 a kórelőzményben szereplő légmell
 krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD)
 alsó és felső légúti fertőzések és magas láz esetén
 közelmúltban végzett középfül-, mellkas műtét
 klausztrofóbiás betegek esetében óvatosság szükséges

Az oxigén alkalmazásakor a spontán gyulladás kockázatával számolni kell. Nem szabad olaj alapú krémet használni, a kéznek tisztának kell lennie.

A kezelés időtartama 60 perc.

Mit jelent a MAGASNYOMÁSÚ OXIGÉN TERÁPIA?

Bizonyára sokaknak ismerős a búvárbalesetek speciális kezelésére szolgáló keszonkamra kifejezés. Azonban azt már kevesen tudják, hogy ezt a szerkezetet nemcsak bajba jutott búvárok kezelésére használják, hanem a modern egészségügy területén számos más betegség gyógyítására is.

A terápia lényege, hogy amennyiben megnöveljük a környezeti nyomást, a nyomással arányosan több gáz oldódik a folyadékokba. (Henry féle gáztörvény) Kezeléseink során a “folyadék” mi magunk vagyunk, az oxigén a vérplazmában oldódik a nyomással arányos, megnövekedett mennyiségben.

Henry féle gáztörvény: A légköri levegő nyomása 1 atmoszféra, a levegő összetétele 21% oxigén. A többi része nitrogén és elhanyagolható mennyiségű, 1% egyéb gáz. A levegőt belélegzzük és az oxigén a tüdőn keresztül átjutva a a vörösvértestekhez kötötten szállítódik. A vörösvérsejtek ilyen körülmények között is majd mindegyike szállít oxigént. A nitrogént nem szállítja semi, beoldódik a vérplazmába, de “inert gáz” lévén nem vesz részt semmilyen sejtfolyamatban. A perifériás szövetekig a hajszálerek szállítják az oxigénnel teli vörösvértesteket. Az 1 atmoszférán, 21% oxigént tartlamzó levegő légzése normális körülmények között bőven elég az életben maradáshoz, a kilélegzett levegőben is van 17% (!) oxigén. Ha légköri nyomáson légzünk 90% oxigént, nem emelkedik jelentősen a szervezet oxigén tartalma. Ez azért van így, mert a vörösvértestek – ahogy előbb megbeszéltük – már így is majd mindegyike oxigént szállít. A maradék néhány tud még oxigént felvenni, valamint az oldott nitrogen cserélődik le a vérplazmában oxigénre.

A terápia hatásai:

 • Azonnali hatások:
  • A nem keringő területek oxigén szintjének helyreállítása
  • Ödéma csökkentés (az ödéma önmagában is keringést rontó tényező a kis erek, hajszálerek kívülről való összenyomása révén)
  • Gyulladás csökkentés az alábbi lépéseken keresztül:
  • anerob baktériumokra való direkt toxikus hatás
  • fehérvérsejtek és falósejtek baktériumölő képességének növelése
  • antibiotikumok hatáserősségének fokozása
  • gyulladást fenntartó kémiai anyagok csökkentése
  • nő a szervezet saját antioxidáns hatása
 • Későbbi és tartós hatások:
  • Hajszálér újdon képződés (ideálisan 5 alkalom/hét gyakoriság mellett)
  • Szöveti regeneráció az adott szövet sejtjeinek osztódásával (kötőszövet, csont)
  • Keringő őssejt szám növekedés

Hiperbár oxigénterápiát elsősorban olyan krónikus betegségek gyógyítására használják, melyek okozója az elégtelen vérkeringés, ilyen például a cukorbetegek lábszárfekélye, vagy a nehezen gyógyuló sebek. HBOT hatására a hajszálér újdonképződés indul be, a sebek gyógyhajlama megnő. Jelentősen lerövidítheti a terápia a rehabilitációs időt a csont- és ízületi sérülések esetében, ezért az élsportban is előszeretettel használják. Plasztikai vagy helyreállító beavatkozások után is alkalmazzák, mert a terápia elősegíti a műtéti seb gyorsabb és szebb gyógyulását. Az oxigén bizonyos kórokozókra nézve is pusztító hatással bír, így a fertőzések (anaerob baktérium, Lyme-kór), gyulladások (pl.: lágyszövet ízület, csontgyulladás) kezelésére is széles körben alkalmazott. Jelentős ödéma csökkentő hatással bír. Antibiotikumok is csak oxigénnel megfelelően ellátott szövetekben képesek hatásukat kifejteni. Kutatásokból ismerjük, hogy a csontvelő őssejt termelése is megemelkedik. Szintén hajszálér újdonképződés fokozó hatásával érthető meg szerepe a olyan neurológiai betegségeken, mint például a zajtrauma okozta akut fülzúgás.

Oxigénterápiás kezelés menete

A páciens HBO terápiára alkalmassága esetén megkezdjük kezelését. A HBO terápia maximális hatékonysága érdekében a kezelések napi gyakorisággal (ideális esetben 5-6 alkalom/hét) történnek. Csak ebben az esetben valósul meg a HBOT hosszútávú hatása.

Kezelés előtti teendők

A hőmérséklet változás miatt réteges öltözködés az ideális. Ajánlatos, hogy a kezelés előtt együnk néhány falatot, kezelés közben éhséget vagy minimális vércukor esést érzékelhetnek az arra érzékenyek. Érdemes könyvet, újságot, innivalót hozni magunkkal. Érkezzünk időben, legkésőbb a kezelés előtti 10 percben. A nem nyomásálló tárgyakat (mobiltelefon, golyóstoll, óra, távirányítós kulcs, stb.) személyenként egy, külön zárható szekrényben kell hagyni a terápia idejére. Javasolt mosdó használata. 

Az oxigén önmagában nem éghető, azonban nagyon jól táplálja a tüzet. A HBO kamrában ezért nagyon szigorúak a tűzvédelmi szabályok: a páciens minél kevesebb műszálat tartalmazó ruházatot, sminket viseljen. Felesleges könyvet, újságot ne vigyünk be. Olyan tárgyakat amik szikrát okozhatnak (nagy kulcscsomó, elektromos eszközök, marék aprópénz, öngyújtó) minden esetben hagyjunk kint. Tűz esetén azonnal nagypotenciálú tűzvédelmi berendezés lép működésbe.

A kezelés

A terápia lassú nyomásnöveléssel kezdődik, zúgó hangot hallunk. Testünkön nem érezzük a nyomásváltozást. Az egyedüli terület, ahol a nyomásváltozást érzékeljük az a középfül. Mivel a középfülben létrejövő nyomásváltozás kiegyenlítés képessége elengedhetetlenül fontos a hiperbár oxigénterápián való részvételhez, ezért erre nagy figyelmet szentelünk. A nyomás kiegyenlítésre csak a kezelés elején van szükség.

A nyomás növekedését a levegő melegedése kíséri. Lassan, 15 perc alatt érjük el a terápiás nyomást, ami legtöbb esetben 1.3 atmoszféra. Ez 15 méteres vízmélységnek megfelelő nyomás, nyomási helyzetünket ezért – az egyszerűség kedvéért – méterben fogalmazzuk meg. Innentől kezdve nincs szükség több középfül nyomáskiegyenlítésre. Kezdődik maga az oxigénlégzés.  Az oxigén színtelen, szagtalan, íztelen. A légzés erőltetés nélkül, szokott módon történik. Javasolt az orron keresztüli légzés a száj és felső légutak nyálkahártya kiszáradásának megelőzésére. Kerüljük a légvételek kapkodását. 

A terápiás idő leteltével megkezdődik a nyomás lassú visszacsökkentése, mely szintén halk zúgó hanggal jár. A nyomáscsökkenés miatti nyomásváltozás a fülekben magától kiegyenlítődik.  A nyomáscsökkenést a környezet hőmérséklet csökkenése kíséri. 5 méteren 1 perces megállót tartunk, majd folytatjuk a nyomáscsökkentést. 3 méteren fejezzük be az oxigénlégzést. A nyomáscsökkenés alatt a hőmérséklet csökken.

A kezelés befejezése után haza lehet menni. Álmosság, étvágy növekedés esetenként megfigyelhető. Gyerekek számára mesébe szőve tudjuk elmondani a kezelés menetét.

Szobaáraink tartalma: 

 • Szállás svédasztalos reggelivel
 • Wellness részlegünk nyitva egész évben (saját külső-és belső gyógyvizes medence, finn szauna, infra szauna, sókabin, kondicionálóterem) használata
 • Törölköző és igény esetén fürdőköpeny használata
 • Ingyenes WiFi az egész szállodában és ingyenes parkolás valamint korlátozott számban érkezési sorrendben zárt parkoló használata ingyenesen.

Weboldalunkon feltüntetett árak az ÁFA-t tartalmazzák.

A szobaáron felül 18 éves kor felett az Idegenforgalmi adó külön fizetendő, melynek mértéke: 350.-Ft/1fő/1éjszaka

A 140/2020 (IV. 21.) kormányrendelet értelmében szálláshelyen történő tartózkodás esetén minden vendég mentesül az Idegenforgalmi Adó megfizetése alól visszavonásig/a járványhelyzet végéig.

Étkezési típusok:

 • Svédasztalos reggeli: 7-10 h-ig korlátlan étel-ital fogyasztás a bőséges kínálatból.
   
 • Félpanzió: Az étterem nyitvatartási idejében elfogyasztható, étlapról választható 3 fogásos főétkezés vagy létszámtól függően svédasztalos vacsora (8-9 fogás)
   
 • Menü: Az étterem nyitvatartási idejében az aznapi menü kínálatból választható 2 fogásos főétkezés
 • (A, B menü=1 800.-Ft vagy 400 Ft.- felárral C menü desszerttel): 12:00- kb.15:00-ig vagy a készlet erejéig.

Érkezés és Távozás: 

A szállodai szobák érkezés napján délután 13 órától, távozás napján délelőtt 10 óráig állnak rendelkezésükre! Az ettől eltérő időpontban történő érkezést kérjük előre jelezni szíveskedjenek! Előzetes értesítés hiányában a szállodai szobákat érkezés napján 18:00 óráig áll módunkban fenntartani.

Lemondás: A lemondás érkezés előtt 7 nappal kötbérmentes, érkezés előtt 6-3 nappal a szállásár 25%-a, érkezés előtt 2-0 nappal a szállásár 50%-a, lemondás nélküli távolmaradás esetén a szállásár 100 % -a fizetendő kötbérként.


 Elfogadott kártyák és utalványok:

       

Széchenyi Pihenő (SZÉP) kártya, Erzsébet utalvány-és kártya és Ticket Endered utalvány-és kártya: melegétkezési, gyermekvédelmi- és ajándék zseb/utalvány, Lyoness kártya elfogadó hely! 
Egészségpénztári kártya elfogadóhely! (OTP, K&H, MKB, Tempo, Axa, Vasutas, Navosz, Patika, Honvéd, Vitamin, Újpillér....)


 


Alapszolgáltatások Vendégeink részére:

Ingyenes Wifi

Vendégeink részére biztosítjuk az ingyenes WiFi használatot, a Hotel egész területén.

Zárt parkoló

Zárt parkoló áll rendelkezésre szállóvendégeink számára, a gépjármű biztonsága érdekében.

Egészségvíz fogyasztás

Hotelünkben napi egy kancsó egészségvíz fogyasztása biztosított szobánként.

Lift

Szállodánk lifttel felszerelt. Segítségével minden szint kényelmesen megközelíthető.

Törzsvendég program

Rendszeresen visszatérő vendégeink részére kialakítottuk törzsvendégprogramunkat!